Geen producten in de winkelwagen.
Geen producten in de winkelwagen.
&WINE > Soort wijn > Rood > Pagina 4
Nieuw-Zeeland, Marlborough, Pinot Noir
€ 34,95Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Nieuw-Zeeland, Marlborough, Pinot Noir
€ 35,95Een heerlijk sappige Pinot Noir, zeer geurig met een neus vol kersen, cranberries en bosvruchten. In de smaak een hint van ceder en veel rijp fruit. Vol van smaak maar toch fris en licht, met een licht kruidige afdronk.
Italië, Amarone della Valpolicella Classico, Barbera, Corvina, Corvinone, Rondinella
€ 39,95De Amarone 3 Cru dankt zijn naam aan de druiven die afkomstig zijn uit 3 verschillende Cru wijngaarden. Elk weer gemaakt met de juiste blend en van druivenstokken die minstens 30 jaar oud zijn. Na de oogst worden de druiven enkele maanden gedroogd en daarna pas geperst en gevinifieerd. Na een rijping van maar liefst 36 maanden op eikenhout is een een explosie van rijpe geuren en smaken. Barstend veel amarene kers en ander donker fruit. Een krachtig glas wijn zonder te alcoholisch te zijn met een oneindig lange afdronk.
Krachtige en levendige Amarone met aroma’s van rijpe zwarte bessen, gedroogd fruit en geroosterde specerijen. In de mond fluweelzacht, intens en lang aanhoudend en een perfect evenwicht tussen rijkdom en frisheid.
Italië, Amarone della Valpolicella Classico DOCG, Corvina, Corvinone, Merlot, Molinara, Rondinella
€ 49,95Diep donkere wijn en bakken vol met pik zwart fruit. Bosbes, braam, kers, maar ook gedroogd vlees, en zelf teriyaki saus en wat gerooktheid. Echt een wijn waar je op kan kauwen. Wat een klasse!
Met het hoogste Corvina-gehalte ooit geproduceerd door Guerrieri Rizzardi, biedt Delara een uniek aromatisch profiel. Verwacht rijp rood fruit en kruidige nuances, gecombineerd met een verfijnde, soepele tanninestructuur. De kleur doet denken aan rode Bourgogne, evenals het bloemige en hartige aroma. In de mond is er echter geen twijfel mogelijk over de levendige intensiteit en het fijne kersenkarakter van de Corvina-druif.
De druiven, afkomstig uit Cavaion, geven de wijn een zachte, elegante stijl die perfect het karakter van deze bijzondere CRU weerspiegelt. Een verfijnde Bardolino voor liefhebbers van elegante, terroir-gedreven rode wijnen.
Italië, Bardolino Classico DOP, Ancelotta, Corvina, Merlot, Molinara, Rondinella, Sangiovese
€ 12,95We proeven aardbeien, kersen en zelfs wat chocola maar voornamelijk heel veel fruit. Hij heeft niet op houten vaten gerust, dus de wijn is lekker licht en fruitig gebleven, aromatisch en zacht. Uitstekend om licht gekoeld in de zomer te serveren.
Italië, Valpolicella Classico DOP, Corvina, Corvinone, Merlot, Rondinella
€ 13,50De druiven komen uit dezelfde Calcarole en Rovereti Cru wijngaarden waar de Amarone druiven van Rizzardi worden geteeld, echter, voor de Valpolicella Classico worden ze uiteraard niet gedroogd. De vinificatie en rijping worden expliciet op RVS gedaan voor het bewaren van het fruitige karakter van de wijn. Zwarte peper en donkere kersen begroeten de neus, een mix van wilde donkere bessen en een complexe truffel/aardse ondertoon. Medium body wijn met een perfect uitgebalanceerde zuurgraad. Gestructureerde en boeiende mineralige afdronk.
Portugal, Alentejo, Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Syrah, Touriga Nacional
€ 55,00De wijn is zeer intens in kleur, geur en smaak. De neus barst van het haast overrijpe zwarte fruit aangevuld met zoete Oosterse kruiden en specerijen. Het eikenhout is prachtig geïntegreerd en overheerst niet. In de smaak is de wijn heerlijk romig van smaak met rijp zwart fruit, mooie frisse zuren en fluweelzachte tannines. De afdronk is lang en aangenaam zacht.
De Malhadinha Tinto komt na 2 jaar al mooi tot zijn recht, maar zal zich in de komende 5 tot 10 jaar nog verder ontwikkelen.
Portugal, Alentejo, Alicante Bouschet, Aragonez, Cabernet Sauvignon, Syrah, Touriga Nacional, Trincadeiro
€ 18,50De oogst verloopt volledig handmatig, waarna de druiven voorzichtig in kleine kistjes van max. 12 kg worden gelegd. Na de oogst worden de druiven ontsteeld en licht gekneusd. De verschillende druivenrassen worden ieder afzonderlijk gevinifieerd. De vergisting vindt plaats in open bakken onder gecontroleerde temperatuur. Vervolgens rijpt de wijn gedurende 6 maanden op vaten van Frans eikenhout.
De intens donkerpaars gekleurde wijn heeft aroma’s van uitbundig rijp zwart fruit, aangevuld met uitgesproken tonen van specerijen zoals kruidnagel en kaneel en een vleugje vanille. In de smaak is de wijn zwoel en rijk met veel dik, geconcentreerd zwart fruit, donkere chocola en kruiden. De afdronk is lang en geconcentreerd.